ENERGETIKA 2020

ENERGETIKA 2020

Nakon Svečane Akademije povodom 100 godina Saveza energetičara, koja je održana 16. oktobra 2019. godine, održali smo i tradicionalno međunarodno Savetovanje od 21. do 24. juna 2020. godine na Zlatiboru, u hotelu Palisad. Ponovili smo svoj ponos i radost što negujemo i dalje jednu veoma  modernu oblast sa vekovnom tradicijom!Sakupilo se ukupno 153 učesnika koji su svojim radovima (u opticaju je bilo blizo 100 radova) potvrdili visoki renome koji savetovanje ENERGETIKA uživa u stručnoj domaćoj i međunarodnoj javnosti.

Posebno su svojim kvalitetom izazvala pažnju dva PANELA, koja su na kritičan način osvetlila dva ključna pitanja energetskog sektora: energetsku tranziciju i ulogu javnih preduzeća u energetskom sektoru. Isto tako i dva uvodna predavanja posvećena elektronskoj energetici i razvoju tržišta električne energije u Srbij ostavila su jak stručni uticaj i okupila značajan broj učesnika u najranijim terminima.

Zaključeno je da nauka i struka sagledavaju optimalan način kako kroz energetsku tranziciju doći do održivih energetskih sistema. Taj način je definitivno sadržan u dekarbonizaciji, decentralizaciji i digitalizaciji sektora i uvek aktuelnoj energetskoj efikasnosti!

S poštovanjem,

Milun Babić

Predsednik skupštine Saveza energetičara

Nikola Rajaković

Predsednik Saveza energetičara

Documents:

Energetika-2020-zakljuci

Energetika-2020-zakljuci.pdf | pdf | 119 KB | Last Changed: 16/07/2020 1:31pm