SNAGA II 2016

DRUGI POZIV

RADIONICA: PROFITABILNOST NAFTNOG SEKTORA

01. decembar 2016. Godine, Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu

 

Poštovani,

sa posebnim zadovoljstvom Vas pozivamo da prisustvujete stručnoj Radionici pod nazivom: Profitabilnost naftnog sektora, oganizovanoju saradnji Srpske naftno gasne asocijacije (SNAGA) i Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu.

Cilj ove stručne Radionice je da se sagleda kako različiti sektori naftne privrede reaguju na globalne potrese u naftnoj industriji, pre svega na dramatične promene cena sirove nafte na svetskom tržištu poslednjih godina, kao i uticaji koje na ovaj sektor imaju aktuelna politička i bezbednosna destabilizacija u zemljama koje su značajni proizvođači, odnosno značajni koridori za transport sirove nafte. Posebno će biti identifikovane kratkoročne i dugoročne posledice trenutno niskih cena ove sirovine na upstream i downstream naftnog sektora i analizirano u kojoj meri je u savremenom svetu cena sirove nafte ekonomsko oružje. Na kraju, će biti razmotreni regionalni odjeci na globalna dešavanja, odnosno da li su balkanski „naftaši“ krojači svoje sudbine ili su pasivni posmatrači.

Ova jednodnevna Radionica će se održati 1. decembra 2016. godine, u svečanoj sali Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu. U okviru Radionice će biti omogućena panel diskusija sa što više učesnika, kako bi se kroz uzajamnu razmenu mišljenja rasvetlile gore navedene teme.

U okviru Radionice govoriće eminentni stručnjaci iz oblasti naftne privrede, predstavnici renomiranih svetskih konsultantskih kuća, profesori: Božidar Rajić (OMV), Saša Janković (MOL), Ivan Brajović (Lukoil), Predstavnik NIS, Tomislav Mićović (UNKS), Petar Gonja (Standard Gas), Srđa Popović (Pan Lady), Milivoje Nešović (PwC), prof.dr.  Slobodan Sokolović (NNKS-WPC), prof. Dr. Sofija Adžić (Ekonomski fakultet Subotica) prof. dr. Dragan Govedarica (Tehnološki fakultet Novi Sad), i drugi.

Radionica je namenjena privrednim subjektima koji obavljaju energetske delatnosti u oblasti nafte i derivata nafte u Srbiji i okruženju, zaposlenima u državnoj upravi i lokalnoj samoupravi, regulatornim telima nadležnim za ovaj sektor, nevladinim organizacijama, specijalizovanim novinarima i drugim zainteresovanim licima. Očekujemo da učesnici Radionice budu predstavnici naftnih kompanija u zemlji i regionu, finansijskih organizacija i drugih horizontalno povezanih učesnika u dnevnim, ali i u dugoročnim aktivnostima koje nastaju u oblasti nafte i gasa.

Kotizacija iznosi 4.000,00 dinara za prvog učesnika iz jedne firme, a svaki sledeći učesnik iz iste firme plaća 2.000,00 dinara. Kotizacija pokriva pravo na učešće na radionici, kafe pauzu i ručak.

Organizaciju seminara će obaviti BBN Congres Management, Deligradska 9/VI, 11000 Beograd, tel: +381 (0)11 / 3629405, 2682318, 3629402 Mobile: +381 (0) 63 / 368594.

Više informacija o Radionici možete dobiti na: www.bbn@bbn.co.rs i na www.snaga.co.rs.

 

Prof.dr Rade Doroslovački, sr.

Dekan Fakulteta tehničkih nauka

Stanka Leskovac, sr.

Predsednica SNAGA

Documents:

Drugi-poziv-za-ucesnike-

Drugi-poziv-za-ucesnike-.pdf | pdf | 319 KB | Last Changed: 23/11/2016 1:13pm