Vesti

Održana proslava 25. godina BBN-a

proslava branka

U petak 28. novembra 2014. godine u prostoru Belwood na Košutnjaku okupili su se stari i novi prijatelji BBN-a, saradnici, poznanici i kolege i zajedno obeležili četvtinu veka  stabilnog i uspešnog poslovanja ove male beogradske firme. Tom prilikom gospođa Branka Bjelica, vlasnik firme, održala je emotivan govor.

Dragi naši gosti, dragi prijatelji,

Hvala vam što ste odvojili svoje vreme i došli da zajedno sa nama obeležite zaista impozantni jubilej za jednu malu privatnu firmu.

Svako od vas u velikoj meri je zaslužan što smo mi danas ovde.

Gotovo 40 godina se bavim profesionalnom organizacijom događaja i za to vreme sam saslušala ogroman broj vaših i predavanja drugih uglednih i značajnih naučnika, stručnjaka, diplomata i političara iz celog sveta. Sada ću iskoristiti priliku da uzmem mikrofon u svoje ruke i da se ovaj put ja obratim vama.

Ako smo vas tokom ovih godina uverili da je organizovanje jednog skupa vrlo jednostavan i lak poduhvat to znači da smo odlično radili svoj posao. Ovom prilikom se neću baviti hvalospevima, vi nas svi dobro poznajete i svi ste čitali naše ponude u kojima smo se trudili da se predstavimo u najboljem svetlu.

Ovaj put ću vam ispričati priču o tome kako smo počeli.

Ninoslav Bjelica, neki među vama nisu imali priliku da ga upoznaju, a svi ostali se rado sećaju njegovog blagog osmeha, došao je kući s posla i rekao:

"Ženo, ja sam dao otkaz."

Pogledala sam ga šokirano i u neverici, jer je on tada radio u veoma uglednom spoljnotrgovačkom preduzeću Centroprom.

"Napisao sam otkaz i predao ga direktoru" rekao je. "Kad me je pitao zašto pokazao sam mu platu i rekao da ću te pare da zaradim noseći kofere na železničkoj stanici".

Zabezeknuta, prihvatila sam njegovu odluku i počeli smo da razmišljamo šta dalje. Za spoljnu trgovinu koju je Ninoslav dobro poznavao nismo imali kapital pa sam predložila da osnujemo agenciju za profesionalnu organizaciju kongresa odnosno PCO pod nazivom BBN - Bjelica Branka i Ninoslav

Hrabro i požrtvovano smo se upustili u preduzetničke vode. Vrlo brzo smo oboje shvatili da privatnici imaju tu privilegiju da rade od jutra do sutra ako zaista žele nešto da naprave i opstanu.

Počeli smo u Socijalističkoj Federativnoj Republici Jugoslaviji kao prva privatna PCO agencija, opstali u Saveznoj Republici Jugoslaviji, preživeli sankcije, ratove, bombardovanje i Državnu Zajednicu Srbije i Crne Gore i konačno se našli u Republici Srbiji...a gde ćemo da se proširimo tek ćete čuti.

Uvek smo se držali devize: nije važno koliko smo zaradili već kako smo realizovali skup. Nismo se krili pod skute partija na vlasti već smo uvek brinuli o svojoj profesionalnosti i uvažavali sve klijente bez obzira koju opciju oni zastupali.

Žao mi je što dr. Dušan Salatić nije mogao da bude ovde iz zdravstvenih razloga. On je svedok toga koliko sam bila lojalna SAVA CENTRU, u kome sam radila u vreme potpisivanja ugovora, i koliko smo novca, izgubili na VIII balkanskoj konferenciji o pripremi mineralnih sirovina, imajući u vidu da je nakon bombardovanja nastala najrigidnija blokada naše zemlje, ali da ni jedan učesnik nije sa konferencije otišao nezadovoljan, i svi su dobili sve veoma luksuzne materijale i usluge.

Kroz BBN je tokom godina prošlo mnogo mladih ljudi koji su učili posao i nastavili svoje karijere negde drugde i drago mi je što su neki od njih večeras tu. Mi smo svoje znanje i iskustvo nesebično prenosili, a oni su svi delić sebe ugradili u istoriju BBN-a.

Sa zadovoljstvom vam predstavljam našu najmlađu saradnicu koja je više godina pomagala na registracionom pultu BBN-a, gospođicu Julianu Katić , koja je danas predstavnik jedne od sponzorskih kompanija kao i uvaženi autor rada koji je izložila na ovogodišnjem Savetovanju CIRED.

Uh izvinjavam se, Ninoslav je ozbiljan (fotografija Ninoslava Bjelice u pozadini) a to nije dobro jer to znači da me on opominje da skratim.

Za kraj bih želela javno da se obratim direktoru BBN-a, Marku Popoviću, i da mu se zahvalim što mi se našao u najtežem trenutku moga života i hrabro prihvatio vođenje firme nakon samo dve godine rada u BBN, iako je tada imao svega 24 godine. Svojim marljivim radom, iskrenim pristupom, poštenjem i odgovornošću, stekao je veliko moje i poverenje naših klijenata i ja mu na tome čestitam.

Uz njega je sve to vreme bila Marija kao najčvršći oslonac. Njena tiha, nenametljiva priroda izgradila je izuzetno temeljnog, višestruko talentovanog i pouzdanog organizatora.

Ovom prilikom, iznad svega, čestitam njihovim roditeljima jer su ih tako dobro vaspitali i naučili nekim vrlo važnim životnim vrednostima. Hvala Vam.

BBN sada ima jedan dobar i jak tim za budućnost i ja očekujem uspeh i dalji razvoj i narednih 25. godina, i to naravno i uz vašu pomoć.....

BBN je ovom prilikom dodelio posebna priznanja ljudima koji su na poseban način obeležili postojanje ove firme:

  • Gospodinu Vojislavu Miliću, nekadašnjem predsedniku Jugoslovenskog komiteta CIGRE
  • dr Nenadu Katiću, prvom predsedniku JUKO CIREDA
  • dr Dragoslavu Jovanoviću, aktuelnom predsedniku CIRED Srbija
  • prof. dr Goranu Jankesu, sa kojim smo organizovali čitav niz termičkih skupova
  • prof. dr Milanu Radovanoviću, predsedniku Društva termičara Srbije
  • dr Vojislavu Vuletiću, višegodišnjem generalnom sekretaru Udruženja za gas Srbije
  • prof. dr Krsti Lipovcu, Udruženje za bezbednost saobraćaja sa kojim već nekoliko godina sarađujemo

Nakon održanog govora i većere uz piće i razgovor, gosti se se odlično proveli i zabavili uz sjajan muzički sastav Girls, Boys and Toys.